Det känns fel att inleda med att detta inte varit Sveriges VM så här långt – om det inte vore för att det är sant. Detta till trotts har Sverige tagit TRE GULD så här långt!

Resultat från dag 1

Marwin Wallonius vann grenen en timme siffror, den sista grenen i första dagens tävlande,  när han memorerade hela 2860 siffror i rätt ordning på 60 minuter! Hör på den, tvåtusen åttahundrasextio siffror i rätt ordning! Nytt svenskt rekord! Kommer du ihåg din pinkod? Kan du ditt pass eller kreditkortsnummer utantill? Marwin har memorerat allas passnummer, kreditkortsnummer, pinnkoder, pukkoder, födelsedata mm mm mm. Så att vi känner oss trygga ifall något skulle försvinna. Vinsten var också en härlig revans efter den totala besvikelsen i binära tal som var grenen innan och den gren där Marwin ville och kunde så lätt briljerat i!

Dag två i VM bjöd på mera guld!

Abstrakta bilder är Emma Anderssons paradgren. Hon har bara blivit bättre och bättre och bättre på grenen. Emma är inte här för att ”bara” vinna grenen utan även för att slå sitt egna världsrekord som är 624 abstrakta bilder på 15 minuter. Med andra ord – vinna med bravur! Men allt gick inte som det skulle. Då hon är junior sitter hon med juniorerna och där är resultaten följaktligen generellt lägre. När man ska återge svaren är många klara tidigt och papper hämtas. Det blir mycket spring runt i kring Emma vilket stör henne och resultatet blir inte alls som hon tänkt sig. 527 abstrakta blir det ”bara” och en lite besviken Emma får nöja sig med juniorguld i grenen.

Vi tror att hon kommer vara väldigt nöjd över detta när hon kommer hem och smälter det hela för faktum är att det är SVERIGES FÖRSTA JUNIORMEDALJ och det blir ett GULD! Emma Andersson blir historisk igen – vilken fantastisk tjej!

Marwin är ju KUNG när det gäller siffror, de har vi förstått. Han kan inte bara komma ihåg många på en timme, utan han är också bäst i världen på att minnas så många som möjligt på fem minuter. Nämligen hela 520 stycken! Han delar det guldet tillsammans med amerikanen Alex Mullen som är hans största motståndare. Det är också ett tangerat världsrekord som Marwin själv har och som han nu således solidariskt får dela med Alex.

Förbundskaptenen lyckades också prestera lite! Hela 122 abstrakta bilder (nytt personligt rekord) och 132 siffror på 5 minuter. Men Idriz Zogaj är mest med och tävlar för att stötta landslaget från insidan. Man får nämligen inte vara i tävlingsrummet om man inte deltar – inte ens om man är förbundskapten. Idriz började tävla 2004 och är Sveriges meste minnesatlet. Han är en smula skyldig till att sporten kom till Sverige kan man säga. Idriz lyckas fortfarande slå personliga rekord och tänk att fram till 2009 var många av dessa också svenska rekord (Idriz har haft alla Svenska rekord längre än någon annan och varit Sveriges bästa minne fem år i rad). Men de glada dagarna är sedan länge förbi! 2012 när Marwin och Jonas von Essen, vår tvåfaldige världsmästare i minne, trädde in i minnesvärlden tog Sverige ett stort kliv rätt in i världseliten i minne. Sedan dess får förbundskaptenen nöja sig med att vara förste bänkvärmare i landslaget och vara med mest för skoj skull. Lite som en maskot… Ett VM är nog den bästa mentala träning man kan ge sin hjärna, så Idriz är nöjd.

Att tävla i minne är trotts allt den roligaste sporten man kan hålla på med! Tycker vi…

Alla resultat kan ses här för den som vill nörda ner sig i statistik.

Sist men inte minst – dagen i bilder!

Nerfös väntan inför Abstrakta bilder. Nu gäller det för Emma! Den absoluta favorit grenen som hon är här för att slå världsrekord i! Heja heja!

 

Emma Andersson med sina 15 kortlekar från Offason. Stolt sponsor och hovleverantör till Svenskt Minne sedan 2010!

30 kortlekar ja, vad är det för konstigt med det? Jag förstår inte frågan?? Jag kan ju inte stanna vid 26 som Jonas von Essen…

1… 2.. 3… …27… vänta nu. En gång till 1… 2… 3… …30 – de var ALLA kortlekar, nu kör vi!

Emma sak försöka sig på att minnas hela 15 kortlekar på en timme! Alla kort i varje kortlek – ja! Hon stannar dock vid 12, så får vi se imorgon hur det gått…

Det går bra nu! 10 kortlekar – kom igen nu Idriz!

 

Offason – stolt hovleverantör till Svenska minnesförbundet sedan 2010!

 

Svenske ambassadören i Singapore var imponerad: ”Ni gillar Pelle P ser jag också”. Ja, de är de som klär landslaget och gör oss snygga…

 

Och lucka nummer 16 är… EN KORTLEK TILL till Magiske Marwin att lära sig utan till – fantastiskt! Det blir kortlekar hela vägen till jul får vi en känsla av här…

 

Alex Mullen – amerikanen med världens bästa minne. Han radar upp 33 kortlekar. Alex har gällande världsrekord på 30.5 st. Så är det någon som kan så är det han!

 

Lance, den andre amerikanen är stort fan av Svenska Minneslandslaget.

 

Idriz Zogaj – stolt förbundskapten sedan 2009!

Tack för läsning och för att ni följer oss! Dela gärna och sprid budskapet om oss och vår fina sport. Imorgon kommer en överraskning i samband med musikhjälpen! Årets tema kretsar kring utbildning och det är det vi kan. Så glöm inte att stödja dem – de kommer inte vi göra! Mer om det i morgon.

Tack och godnatt ifrån oss!