En ledig dag på jobbet

Dagen inan tävling är det viktigt attha roligt och slappna av. Så förbundskapten zogaj planerade in lite besök och annat trevligt. Mem först ett måste – registrering och inlämning av kortlekar.

Sedan blev det besök hos Google, Svenska Ambassaden i Singapore där Marwin och Idriz passade på att bli intervjuade av Sveriges Radio i P1 – morgon och slutligen trevlig middag på One Kind House. Middagen tillagades med allt grönt direkt från trädgården och smakade ljuvligt! Tack Olle Bjerkås och Fredrik Härren för alla kontakter som gjorde denna dag möjligt för oss! Vi kommer aldrig glömma er – som vi säger på Minnesförbundet.

Marwin Wallonius – två guld, idriz Zogaj – stolt förbundskapten, Emma Andersson – ett guld

Sverige tar en paus från VM

Svenska Minnesförbundet kommer att ta en paus från tävlande i VM under 2017. Anledningen är att förbundet ytterligare vill bygga upp sin organisation på hemmaplan. Trots att Sverige sedan 2012 tillhör den yttersta världseliten inom minnessporten och till och med vunnit VM 2014 har medlemstillströmningen hemma varit ringa. Orsaken till det tros vara all fokus på att just tävla i minne. Men minnesträning och Minnesförbundet är så mycket mer. Nu vill förbundet adressera detta, nå många fler och dela med sig av de kunskaper och den kompetens som byggts upp.

Svenska Minnesförbundet har två visioner. Att träning av hjärnan, genom minnesträning, ska bli en folksport. Något som är viktigt för en allt mer åldrande befolkning. Vidare att studieteknik ska vara en naturlig del i skolan. I ett samarbete med bland annat Svenska Akademien har det uppmärksammats att elever vill ha träning i tekniker som lär dem lära sig lättare och bättre. Något som Idriz Zogaj också märkt av vid flera skolbesök.

Vi jobbar ju med eleverna direkt och ger dem tekniker att lära bättre. Man förstår inte alltid att vi är experter, ja bäst i världen, på studieteknik och studieteknikträning. Något som skolor och framför allt eleverna själva vill ha och efterfrågar. Är det någon som kan läxhjälp så är det vi och regeringen lägger mycket pengar på detta,” säger Idriz Zogaj.

Idriz Zogaj som är grundare och ordförande till Svenska Minnesförbundet flyttar till Stockholm under våren där förbundet öppnat kontor. Allt för att kunna arbeta nära bland annat fler representanter inom politiken.

Det är tråkigt att åtta års arbete med utgångspunkt Göteborg givit så lite resultat inom det här området. Ska vi nå ut med vårt budskap och våra visioner måste vi mer frekvent och direkt kunna adressera institutioner och organisationer som finns i Stockholm. Nästa år kommer bli ett mycket spännande år,” säger en förväntansfull Idriz Zogaj.

Alla kortlekar ska ut ur lådorna med… många är det.

Tre guld på två dagar!

Det känns fel att inleda med att detta inte varit Sveriges VM så här långt – om det inte vore för att det är sant. Detta till trotts har Sverige tagit TRE GULD så här långt!

Resultat från dag 1

Marwin Wallonius vann grenen en timme siffror, den sista grenen i första dagens tävlande,  när han memorerade hela 2860 siffror i rätt ordning på 60 minuter! Hör på den, tvåtusen åttahundrasextio siffror i rätt ordning! Nytt svenskt rekord! Kommer du ihåg din pinkod? Kan du ditt pass eller kreditkortsnummer utantill? Marwin har memorerat allas passnummer, kreditkortsnummer, pinnkoder, pukkoder, födelsedata mm mm mm. Så att vi känner oss trygga ifall något skulle försvinna. Vinsten var också en härlig revans efter den totala besvikelsen i binära tal som var grenen innan och den gren där Marwin ville och kunde så lätt briljerat i!