Blog

Nytt svenskt rekord summerar dag 1 i VM

Dag ett bjöd på ett osedvanligt tufft motstånd i VM. Det är fem stycken i toppen som kämpar om medaljerna och även om det är en öppen fråga hur de kommer fördelas ser det tufft ut för Sveriges starkaste minne Marwin Wallonius. Trots två mycket bra prestationer (enormt bra prestationer) blev det ”bara” två fjärdeplatser och totalt femma i VM så här långt. Att Marwins 2740 siffror på 60 minuter och 4365 binära tal på 30 minuter enbart räcker till två fjärde platser säger allt om nivån på årets VM.

Gratis minneskurs för dig som vill prova på!

I samband med VM i minne så erbjuder Idriz Zogaj sin kurs ”How to become a Memory Master” gratis med koden ”VMGULD2017”! Erbjudandet gäller till och med 4:e december och finns på utbildningsplattformen Udemy.

Anledningarna till att Idriz erbjuder sin kurs är många. Men det primära är att visa fler svenskar hur lätt och roligt det faktiskt är att träna minnet och – för den som vill – att tävla i minne

Pressrelease 2017-11-22

VM i Minne avgörs i Indonesiens huvudstad, Jakarta, 1-3 december. Landslaget består av Marwin Wallonius, Emma Andersson och förbundskapten Idriz ”Minnet” Zogaj. Marwin, högst rankad och bäste svensk genom tiderna, har nedtonade förväntningar inför årets VM. Läkarstudierna har fått gå före träning för silvermedaljören från VM 2015 och -16. Trots det är Marwin en av guldfavoriterna. Emma har fortsatt träna hårt och är mycket förväntansfull på att se vad hennes träning givit för resultat. Hon ser fram emot att få njuta av tävlingen och träffa sina minneskollegor i sporten. ”Vi åker för att ha roligt,” säger Idriz Zogaj.

Tre guld, ett silver och bronsplats totalt för Svenska Minneslandslaget i VM 2016!

Det blev det längsta VM i minne någonsin. Först två veckor efter prisutdelningen står det nu klart med top 3 placeringarna. Orsaken till detta är att man lyckades slarva bort några deltagares svarsblad i grenen där man ska minnas så många ord som möjligt på 15 minuter. Tråkigt nog fanns Marwin Wallonius papper bland dessa. Därför presenterades Marwin som 9:a i VM men saknade då poäng som faktiskt placerade honom mycket högre.